За родители

Часът на Земята

Уважаеми родители,

Като част от училищната общност на първото в България и Югоизточна Европа ЕКОУЧИЛИЩЕ на всички нас ни приляга да бъдем активни и отговорни и да се  включим в световната инициатива за опазване на природата.

Как да стане това – ТУК

Уважаеми родители,

Предлагаме на вашето внимание следната АНКЕТА

тук

ДОМАШНА РАБОТА 

БЕЛ :  УП, стр. 9;

УТ2, СТР. 14 – ДА ДОВЪРШАТ

БУКВАР – ЧЕТЕНЕ НА СРИЧКИ, ДУМИ, ИЗРЕЧЕНИЯ С ИЗУЧЕНИТЕ БУКВИ.

ПО ЖЕЛАНИЕ – ПРЕПИС НА СРИЧКИ, ДУМИ, ИЗРЕЧЕНИЯ ОТ БУКВАРА И УЧЕБНАТА ТЕТРАДКА В УПРАЖНИТЕЛНА ТЕТРАДКА.

 

  Уважаеми родители,

Предоставяме Ви информация за домашната работа за събота и неделя (21.10. – 22.10.)

БЕЛ: 

 •   УТ2, стр. 11 –  САМО първото упражнение (над картинката);
 • УП – стр.8 – Препис (с ръкописни букви) на буквите, сричките,  думите и изреченията – в тетрадката за работа в клас. Децата работиха това в час, с малки изключения всички приключиха, някои написаха всичко повече от един път. Тъй като не сме въвели тетрадка за домашна работа, тази задача е за тетрадката за работа в клас;
 • Децата, които вчера (четвъртък) първия час не бяха в училище имат да напишат в УТ2 и страницата с главна ръкописна буква „И“;
 • Разгледайте диктовката и мотивирайте децата да направят поправка – в тетрадката за диктовка;
 • ВАЖНО! От понеделник в час по писане ще работим със синя ХИМИКАЛКА. Добре подостреният черен графитен молив и цветните моливи също ще бъдат нужни.

Домашната работа по математика е в сборника- стр. 16, 17, 19, 20. Проверете и учебника и учебната тетрадка и ако има нещо недовършено, следва да се довърши.

 

Уважаеми родители,

Прочетете уточненията относно съобщението на госпожа Йовчева във Viber, за да знаете защо е добре всяко дете да носи в понеделник плод или зеленчук. 

 

На 16 октомври е Световният ден на храните – ден за противодействие срещу глада. Всяка година на този ден хората по целия свят се събират за една обща кауза: да допринесат за изкореняването на глада.

Статистиката с днешна дата сочи, че всеки пети българин живее под прага на бедността и има проблем с изхранването.

От всички инициативи, посветени на  Световния ден на храните за първокласници са  подходящи следните предложения за дейности по първа глобална цел „ИЗКОРЕНЯВАНЕ НА БЕДНОСТТА“:

 • играта „От мен за теб“ – Всеки ученик подготвя местен и сезонен плод или зеленчук и го дава на свое другарче, като разказва за него. Той получава плод или зеленчук от другото дете;
 • учениците да запишат заедно с родителите си икономични рецепти /ястие за 1 лев/, рецепти за ястия от продукти, които се останали от предходни дни. От всички рецепти ще направим книжка.
 • проучете със семействата си хора или семейства, които се нуждаят от храна. Посетете ги и им подарете хранителни продукти или приготвени от вас ястия.

Важно

Уважаеми родители,

За събота и неделя децата имат домашна работа по български език на работен лист, който ще намерите в УТ 1 по писане.

В раничките на децата са: УТ1 по писане, тетрадката за работа в клас по български език, тетрадката за самоподготовка по български език и новото помагало по български език. Моля, разгледайте какво са работили децата и ако желаете, може да ги мотивирате да упражнят някои елементи, които са ги затруднили през седмицата, но не в тези тетрадки, а в тетрадка за упражнение, която Вие бихте могли да въведете за упражнение у дома. По математика домашната работа е от новия сборник. Първите 2 теми.  Проверете и учебника и учебната тетрадка. Ако има нещо, което не са направили в час, трябва да го довършат.

Специални благодарности на майката на Стефи, която се погрижи всяко дете да получи навреме помагалата си! Иначе на децата щеше да се натрупа много работа, която трябваше да свършат наведнъж. А вие се разберете с нея, защото не съм сигурна дали всеки родител е разбрал какво трябва да направи, за да може детето му да работи пълноценно в УП.

В понеделник ще съберем ножичките на децата, защото се изкушават да ги ползват през междучасията, а някои се опитват да правят това и в час… Моля, сложете някакъв отличителен белег на ножичките, защото няма как ние да запомним коя ножичка на кое дете е.

За униформите: Родителите на отсъстващите деца да се обадят във фирмата и да се разберат как ще бъдат взети мерки на децата.

 

Важно за родителите на децата от Iб клас

Уважаеми родители,

Това е официалната страница на децата от

Iб клас. Тук ще публикуваме информация и снимки от важни за децата събития.

А за информация от ежедневието и за организационни въпроси има група във  VIBER -„НБУ Iб“ . Оператор на групата е госпожа Росица Стоянова – тел.: 0886 380 143. Желателно е да се включите. 

Скоро трябва да осигурите на децата учебните помагала, за които Ви информирахме на първата родителска среща.  С подробностите ще Ви запознае майката на Стефания – Добромира. Моля, създайте добра организация, за да не се натрупва много работа на децата.

 

Важно за родителите на децата от Iб клас

Уважаеми родители,

Всяко дете получи по един речник. Моля, разгледайте ги у дома  и до понеделник решете дали ще ги закупите, или ще ги върнете.

Напомням, че децата получиха безплатен учебник по английски език и вече работят по него.

Моля да приемете моите извинения, че на сайта на класа  WordPress.com публикува реклами.

Важно за екскурзията  с учебна цел

София „Музейко“

Уважаеми родители,

Нощувката ще бъде в Боровец, в хотел Феста Уинтър Палас .

Децата да си носят и по-топли дрехи.

Всички участници да бъдат в двора на училището в 7:30 часа на 17. 5.

Децата са си записали всичко необходимо. Вижте и Вие:

Дрехи: 

 • спортно облекло;
 • лека връхна дреха (за дъжд, дъждобран или чадър)
 • тениска за преобличане;
 • резервни чорапи;
 • нощница;
 • тоалетни принадлежности;
 • бельо – според личните хигиенни навици;
 • горница с цип;

Храна:

Вода, лакомства, суха храна за обяд на 17. 5.

Децата ще получат безплатната училищна закуска на 17.5.

Лорена и Вито ще си получат като сух пакет платения обяд за двата дни. Ипек и Дени ще си получат платената следобедна закуска за двата дни.

Да имат пари за обяд на 18.5.

В раничките, с които ще са в автобуса нека да има сухи и мокри кърпички.

На 17.5 от 13:00 часа  – посещение в Народното събрание.

На 18.5. от 10:00 часа – „Музейко“.

Зоологическата градина и пешеходната разходка – според времето и организацията на място.

 

 

Важнo

 Екскурзия    Бургас – София – Бургас

 

Честит празник на всички майки на децата от  IV б клас!

Мили дами,

Бъдете все така всеотдайни и грижовни към своите рожби! Бъдете здрави, усмихнати и щастливи!

Уважаеми родители, 

Предлагаме на Вашето внимание оферта за горско училище:imag5484

Реклами